Cerere oferta pret

Daca aveti orice intrebare sau doriti sa obtineti o oferta de pret, va rog sa ne contactati prin formularul de mai jos

Tiparul offset, timp de mai multi ani a fost singura modalitate de imprima o imagine pe o coala de hartie. In momentul de fata exista mai multe metode de imprimare a imaginilor color si aici ma refer la tiparul digital.

Pentru tirajele mari insa tiparul offset ramane singura varianta de luat in calcul deoarece doar cu tiparul offset se poate scoate un pret bun pentr tirajele mari care trebuies realizate. Procesul de tiparire offset implica transferul de cerneala lichida din calimara masini de tiparit pe placa tipografica, iar de pe aceasta pe o suprafata intermediara (cilindru cauciucat) si apoi pe suportul final (hartie).

Realizarea tiparului monocrom si policrom
Tiparul offset se poate realiza intr-o singura culoare adica monocromie sau policromie adica folosirea a patru culori. Pentru obtinerea policromiei trebuie ca placile tipografice sa fie realizate in parte pentru fiecare culoare o placa. Tiparirea se va realiza dupa ce imaginea dumneavoastra a fost separate inainte de tiparire in cele patru culori de baza.
Ca sa putem vorbi despre realizarea policromie trebuie sa vorbim despre imprimarea celor 4 culori de baza, acestea fiind Cyan(albastru), Magenta(rosu), Yellow (galben) şi Black (negru). Acestea sistem sunt cunoscute sub prescurtarea CMYK. Prin combinarea acestor culori, un spectru larg de culori pot fi produse pe pagina imprimata. În cazul în care culorile sunt combinate pe hartie (acestea sunt imprimate ca puncte mici, unele partial suprapuse, prin principiul rasterizarii – halftoning), ochiul uman combinand culorile pentru a vedea imaginea finala.

Masinile de tipar offset
Masinile de tiparit pot fi masini intr-un singur grup de culoare sau mai multe. Masinile intr-un singur grup de culoare sunt folosite la tiparirea monocroma adica la o singura culoare iar cele in doua sau mai multe grupuri sunt folosite la tiparirea de policromii. Acelasi procedeu de tiparire este intalnit si la masinile de tiparit digitale numai ca acestea in loc de cerneala lichida folosesc toner. Avand in vedere ca la noi in tipografie sistemul de imprimare folosit este offset dar si cel digital tin sa precizez faptul ca sunt mult mai incantat de lucrarile realizate offset decat cele tiparite cu tiparul digital asta poate si datorita faptului ca lucrarile realizate in offset tin foarte mult de priceperea masinistului.

Separatia de culoare
Separatia de culoare este un proces prin care un document digital este separat in componente individuale pentru imprimarea color. Componentele sunt cele amintite mai sus, Cyan, Magenta, Yellow (galben) şi Black (negru), daca este vorba de procesul in 4 culori, existand si varianta de 5 culori adica cele patru culori de baza plus o culoare pantone. In acest process, fiecare dintre aceste culori se aplica pe o placă de imprimare. Placile se folosesc pentru combinarea culorilor de separatie pe hartie prin procesul numit tiparire.

In procesul tipografic de separare a culorilor, fiecare culoare utilizata intr-un document este separata in cele 4 culori primare, CMYK, fiecare plan de culoare avand un anumit unghi. Fiecare dintre culorile primare este transpusa pe o placa de imprimare utilizata apoi pentru tiparire. O astfel de placa (de exemplu Cyan) contine toate elementele grafice ale paginii care au culoarea primara respectiva (in cazul exemplului, Cyan) de diverse tonalitati.
Modul de realizare a separatiilor de culoare, se realizeaza digital in functie de software-ul folosit pentru editare, cel al imprimantei RIP (imprimanta ce realizeaza filmul tipografic) sau software-ul CTP-ului (computer to plate – realizeaza direct placile tipografice, eliminand necesitatea filmul).

Nu este nevoie de a realiza singuri separatia de culoare. In general documentul este trimis catre tipografie sau biroul de DTP, acestia urmand sa realizeze pasii premergatori procesului de tiparire, incluzand si separatia de culoare.

Pentru tipar se pot realiza documente digitale, care sa contina separatii compozit (toate informatiile de culoare intr-un singur fisier) sau pre-separate (fiecare culoare primara din sistemul CMYK, pe pagina proprie).

Despre noi

Tipografia FEDEX PRINT, s-a infiintat in anul 2005 in localitatea Rm Valcea, din judetul Valcea, sub forma juridica de S.R.L., cu capital privat, 100% romanesc. Ne-am construit o reputatie buna, inca de la infiintare, prin seriozitatea cu care ne tratam sutele de clienti...

Mai mult

Contact

Mobil: 0744.850.106
E-mail secretariat: contact@culoaresitipar.ro
E-mail grafica-design: dtp@culoaresitipar.ro